Zašto interijer?

Budući da se čovjek uvijek bolje osjeća kada je njegova okolina puna topline i zrači pozitivnom energijom želim čitateljima ovog bloga dati nekoliko savjeta kako učiniti svoj prostor ugodnim za rad, druženje, ali i opuštanje...

srijeda, 16. svibnja 2012.

Kupaonica


U nastavku vam donosim nekoliko savjeta za uređenje kupaonice.

Za početak uređnjivanja kupaonice potrebno ju je očistiti. Najprije pobojajte zidove. Prilikom uređenja kupaonice izbjegavajte tapete jer na sebe vuku vlagu. Prvo, pobojajte, oličite zidove, tada odlučite želite li rubove na kraju zida blizu stropa ili možda oličite jedan zid na na drugom ostavite tapetu. Umjesto da postavljate zavjesu na kupaonski prozor, otiđite u nabavku plastike sa ljepilom na pozadini s nekom zgodnom scenom ili motivom. Postoji mnogo različitih printeva i tema. Kroz plastiku Vas nitko u potpunosti ne može vidjeti, a i propušta mnogo svjetla u kupaonicu.


Čiste i smotane ručnike postavite u neku lijepu kutiju. Postavite kutiju sa ručnicima u kut kupaonice. Kupite prostirku, za kupaonicu sa gumom na pozadini. Pazite da ne nabavite prostirku koja je skliska kako biste spriječili pad. Nikada ne upotrebljavajte prostirke od tkanine u kupaonici. Gumene prostirke za kupaonicu možete nabaviti u svakoj robnoj kući na odjelu doma. Dok ste tamo potražite odgovarajuću zavjesu za tuš i kantu za otpatke. Zelene biljke uvijek podižu izgled kupaonice. Postavite teglicu za biljem na policu pored umivaonika. Otiđite u antikvarijati potražite stare, unikatne bočice. Ponekad možete pronaći bočice u bojama koje bi mogle naglasiti Vašu kupaonicu. Također potražite male zdjelice, po mogućnosti staklene. Male zdjelice možete upotrijebiti za odlaganje špangica za kosu, pamučnih blaznica, alata za manikuru ili neke druge sitnice. Pokušajte pronaći antikne staklene zdjelice, one su ipak puno ljepše. Lijepo izgledaju u kupaonici, a i daju divan miris. Mirisne svijeće također su cijenjeni detalj za uređenje kupaonice. U kutove kade postavite mirisne svijeće različitih boja(ali da odgovaraju uz trenutni dizajn). Postavite manje svjećice također iznad umivaonika. Ponekad ostaje prostor između plafona i kupaonskog ormarića. No ne brinite, to je idealno mjesto za postavljanje nekakvog cvjetnog aranžmana, košare ili neke druge stvari za koju mislite da će osvježiti Vašu kupaonicu.



1 komentar: