Zašto interijer?

Budući da se čovjek uvijek bolje osjeća kada je njegova okolina puna topline i zrači pozitivnom energijom želim čitateljima ovog bloga dati nekoliko savjeta kako učiniti svoj prostor ugodnim za rad, druženje, ali i opuštanje...

srijeda, 16. svibnja 2012.

Kuhinja je srce svakog doma


Organizirajte svoju kuhinju prema različitim ulogama kuhinje; pripreme hrane, konzumiranje hrane, čišćenje kuhinje i skladištenje namirnica. Ne zaboravite isplanirati kutak za ispijanje kave ili čišćenje povrća. Dobro uređena kuhinja vodi brigu o svim nabrojanim elementima.

Uredite kuhinju tako da bude zabavna Vašim gostima dok čekaju da pripremite jelo. Lijepi zidni sat ima dekorativnu ali i funkcijsku ulogu, pokušajte urediti svoju kuhinju tako budi pozitivne emocije prema hrani kod Vaših gostiju.

Ako radite potpuno novu kuhinju i imate mogučnost svakako ugradite prozore, naglasiti će unutrašnjost kuhinje prirodnim svjetlom. 

Radne površine od prirodnog kamena reflektiraju manje svjetla od keramičkih pločica, imaju prirodniji izgled i uvijek će biti in.

Neka Vas ne bude strah urediti kuhinju prema jednoj temi, ako je Vaša kuća na selu i kuhinja bi trebala imati rustiklani stil, u suprotnom se neće uklapati u okolinu. 

Izložite pogledima svoje vrijedne kolekcije šalica za čaj, zbirku starih tanjura, stavite na vidno mjesto staru kuharicu, pokažite povijest svoje privrženosti svemu što okružuje kuhanje.

I kuhinje vole visoke stropove, ako imate mogučnosti ugradite i krovne prozore, otkrijte stare grede i pustite zrake sunca okomito u kuhinju...


Obratite pažnju i na pod u kuhinji, keramičke pločice najlakše je održavati no najtvrđe su za naša stopala i često su hladne (ako je potrebno razmislite i o podnom grijanju kuhinje). Drvo je prirodni materijal, ugodan ljudskoj nozi, no iako je drvo topli prirodni materijal puno ga je teže ali i skuplje održavati od keramičkih pločica.

Bijele flourescente žarulje intenzivnog svjetla podsjećaju na bolnice, ugradite žuću (topliju) varijantu florecentnih cijevi (raspitajte se o spektru prilikom kupovine), ako možete ugradite klasične žarulje koje će dati topliji dojam 

U kuhinji se stvara toplina, kada je gradite računajte gdje će ići topli i od kuda će stizati hladni zrak, ugradite sustav ventilacije koje neće bukom kvariti dojam ostalih napora za uređenje doma.


Nema komentara:

Objavi komentar